Puppy's van 0 tot 8 weken


De kennel "Of Bramphton" is een kleine kennel in Delft.
Eenmaal per jaar is er een nestje.De pups groeien op in huis. De eerste drie weken laten we het jonge moedertje met haar pups met rust, hetgeen de teef zeer op prijs stelt. De moederhond staat met haar kroost op een rustig stukje in de keuken. Na twee weken gaan de oogjes open en vrij snel daarna de gehoorgangen. Doordat ze in de keuken staan, welke aan de huiskamer grenst, kunnen ze op die manier aan de toekomstige geluiden gaan wennen.


 • In de derde tot vierde week wordt er met mate bezoek toegelaten, het bezoek mag ze van een afstandje bekijken doch mag de kraamkamer niet betreden. Dus gluren over het hekje. Zo kunnen teef en puppen wennen aan mensen die niet bij het gezin horen. Op deze leeftijd begin ik met bijvoeren. Wanneer de pups vier weken zijn lopen ze af en toe waggelend rond in de kraamkamer buiten de werpkist. De werpkist wordt al snel saai terrein. Constant zie je de kleine kopjes uit de ingang van de werpkist steken, heel wiebelig verkennen ze zo de buitenwereld.

  Zodra de pups vijf weken oud zijn, verhuizen ze van kraamkamer naar puppyren. De andere Norfolks kunnen op die manier kennis maken met de pups door voor het rennetje met ze te spelen en te snuffelen, dit alles wordt door de moeder (en mij) nauwlettend in de gaten gehouden. Op deze leeftijd mogen ze ook af en toe buiten het rennetje en gaan ze de tuin in onder begeleiding van moeder. Daar leren ze hun behoefte te doen, die daar per ongeluk gedaan wordt, dit wordt uitbundig geprezen.
 • Geboren  15-05-2009 3 teefjes en twee reutjes
  Twee weken: de oogjes open
  Nageltjes knippen en het eerste ontwormings kuurtje
  Drie weken
  Vier weken
  Vijf weken
  Zes weken
  Zeven weken
  Acht weken
                                                                                Dag Dag