Karakter van de NorfolkDe Norfolk terrier is een klein dapper hondje, die net als andere kortbenige terriers, gefokt is voor de jacht onder de grond op de vos en de das. Het jachtkarakter zie je bij onze Norfolk nog steeds terug. Ze zijn dol op jagen en gaan dan ook overal achteraan, muizen, ratten, vogels en eenden. Ook willen ze nog wel eens achter joggers, paarden en fietsers aan rennen. Omdat ze meestal nergens bang voor zijn MOET dit direct afgeleerd worden, dit om ongelukken en ongemakken te voorkomen.


  • De Norfolk is vriendelijk en aanhankelijk maar het is geen schoothond. Het is een attent, sociaal dier dat niet bang is. Alles wat beweegt heeft zijn aandacht. Het is geen ruziezoeker. Een Norfolk Terrier is niet bang en hij zal zichzelf verdedigen als het nodig is, maar zal niet beginnen met vechten.

  • Ze deinzen niet terug voor een modderplas en gaan daar met voorkeur doorheen, het liefst een paar keer. Dol zijn ze op water, onze Norfolken zwemmen en poedelen dan ook graag. Met de tuin besproeien zijn ze altijd van de partij. En om dan maar even over de tuin door te gaan, het zijn echte gravertjes, hetgeen wel afgeleerd kan worden. Bij ons in de tuin wordt niet gegraven maar zodra ze op het strand zijn doen ze dat graag.

  •